#welovehema

in het nieuws

Er wordt veel geschreven en gezegd over HEMA en WeLoveHema/HouDeHema. Op deze pagina vindt je de nieuwsberichten.

Ga voor het meest actuele nieuws naar de site van KoopDeHema. Klik hier.

Fans van HEMA: laten we samen het bedrijf kopen – de Volkskrant

9 juli 2020

Klanten, werknemers en franchisenemers kunnen Hema ook kopen. Volgende week doen zij een bod, kondigen Mei Li Vos en anderen aan. Lees meer.

We Love Hema: het verhaal achter de hashtags – Trouw

18 juni 2020

Overstemde de Black Lives Matter-beweging al op indrukwekkende wijze het schijnbaar niet te overstemmen coronanieuws, nu bleek daartussen ook nog plaats voor de Hema. De prijs voor de beste online bijrol ging deze week naar twee hashtags: #we­lovehema en #houdehema. De eerste is wat pakkender dan de tweede, want er kan twijfel ontstaan over het aantal d’s (houdde­hema of houdehema?). Maar bij de tweede hoorde dan weer een treffende profielfoto, ­namelijk twee afgesneden rookworsten die ­samen een hartje vormen. Voor wie in dat beeld een speels-sensuele ondertoon ontdekte, was het des te treffender. Lees meer.

Boekhorst zit kopers dwars met belastingclaim – AD

18 juni 2020

De nieuwe eigenaren van Hema zijn nog niet van Marcel Boekhoorn af. Hij heeft toekomstige kopers van de warenhuisketen van hem afhankelijk gemaakt voor een mogelijke belastingaanslag van meer dan €100 mln. Lees meer.

Hoe eigenaar Marcel Boekhoorn HEMA kwijtraakte – Volkskrant

16 juni 2020

Hema is sinds maandag in handen van een verzameling grotendeels buitenlandse schuldeisers. Voorlopig althans, want een nieuwe verkoop ligt in het verschiet. Wat blijft er over van de Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam? Lees meer.

#WeLoveHema: Burgers willen oerhollandse bedrijf helpen – AD

16 juni 2020

De toekomst van de HEMA is uiterst onzeker. De oer-Hollandse winkelketen wist maandag dan wel een faillissement af te wenden door een akkoord te bereiken met schuldeisers maar het is nog onduidelijk of de HEMA daarmee ook is gered. Enkele burgerinitiatieven willen de HEMA helpen. Lees meer.

Twee burgerinitiatieven HEMA bundelen krachten – De Ondernemer

15 juni 2020

Twee initiatieven om HEMA te helpen werden afgelopen vrijdag onafhankelijk van elkaar succesvol gelanceerd. Er zijn inmiddels meer dan 10.000 steunbetuigingen. Om slagvaardiger te zijn bundelen www.Houdehema.nl vanuit werknemers en financiële partijen en WeLoveHema vanuit de HEMA fans en retailachterban nu de krachten. Lees meer.

Burgerinitiatieven HEMA trekken samen op – RD

15 juni 2020

De twee burgerinitiatieven die als uiteindelijke doel hebben om het oer-Hollandse HEMA in handen te krijgen, trekken samen op. Zowel Houdehema.nl als #welovehema werd vrijdag gelanceerd. Om slagvaardiger te kunnen opereren, gaan de initiatiefnemers nu samen verder. Naar eigen zeggen zijn al meer dan 10.000 steunbetuigingen binnengekomen. Lees meer.

Moederbedrijf Blokker wil HEMA overnemen – NOS

14 juni 2020

Mirage Retail Group, voorheen bekend als Blokker Holding, aast op HEMA. Het moederbedrijf van winkelketen Blokker heeft donderdag een bod uitgebracht bij de schuldeisers van HEMA. Dat bevestigt het concern aan de NOS. Lees meer.

HEMA vindt het ‘hartverwarmend ’ dat zoveel mensen begaan zijn met lot – Nu.nl

14 juni 2020

Warenhuisketen HEMA voelt zich gesteund door het initiatief van ‘We love HEMA’. “Het is hartverwarmend om te zien hoe betrokken mensen zijn”, zegt een woordvoerder van het bedrijf zaterdag tegen NU.nl. Lees meer.

Twee burgerinitiatieven zijn ‘roofkapitalisten’ zat en willen nu HEMA zelf overnemen – AD

13 juni 2020

Eerste Kamerlid Mei Li Vos (PvdA) wil met het initiatief HoudeHema de Hema kopen. Na jarenlang gebukt te gaan onder de lasten van private investeerder willen de initiatiefnemers met ‘geduldig kapitaal’ de winkelketen overnemen. Eerder vandaag meldde zich al een ander initiatief om Hema over te nemen. Lees meer.

Burgerinitiatieven om de HEMA te redden – Trouw

13 juni 2020

Winkelbedrijf Hema moet in Nederlandse handen blijven en niet worden overgeleverd aan buitenlandse durfkapitalisten. Ook mag de winkelketen niet ten onder gaan. Dat vinden de initiatiefnemers van twee burgerinitiatieven: #welovehema, dat uitzoekt of het bedrijf door middel van crowdfunding gered kan worden, en HoudeHema, met PvdA-senator Mei Li Vos als drijvende kracht. Lees meer.

Genoeg roofbouw gepleegd op Hema – Telegraaf

13 juni 2020

ROTTERDAM – Drie oud-medewerkers van Hema willen een crowdfunding beginnen om de Hema te redden. PvdA-senator Mei Li Vos heeft zich met HoudeHema eveneens opgeworpen als redder in nood. De winkelketen van Marcel Boekhoorn ligt overhoop met zijn schuldeisers, en dreigt daaraan ten onder te gaan. Lees meer.

Oud medewerkers willen HEMA redden – RetailNews

13 juni 2020

Drie oud-werknemers van HEMA willen via crowdfunding de noodlijdende warenhuisketen redden. HEMA kampt met een schuld van 750 miljoen euro en moet maandag een lening van 50 miljoen euro terugbetalen. Lees meer.

Wij houden van HEMA. En jij? 
Laat je naam en mailadres achter en blijf op de hoogte van deze actie.

STEUN HEMA
laat weten dat je meedoet

#WELOVEHEMA

Copyright 2023 © All rights Reserved. Design by Cogonez